T8 - kipgerechten 23qr.nl / koken / T8 - kipgerechten 2
ÿþ Ultraplus schalen Hete kip 1 hele kip, pikante kipkruiden b.v. piri piri Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de kip in met de kruiden. Plaats de kip op het deksel van de Ultraplus in de oven. 30 minuten op 200 graden, schaal sluiten en nog 15 minuten Controleer of de kip gaar is, anders nog 5 minuten. Gebraden kip gevuld met paddestoelen 1 kip (circa 1,2 kg), 200 gram cepes (in pot), eventueel te vervangen door champignons, 4 sneetjes witbrood, geweekt in melk, 2 knoflookteentjes, 2 eidooiers, 1 eetlepel peterselie, 30 ml. droge vermout (bijv. Dry Martini), zout, peper, tijm, rozemarijn, olijfolie, 100 ml. room (indien gewenst) Oven voorverwarmen op 200° C. Laat de paddestoelen (cepes) uitlekken en ook het brood. Kneed uitgeperste knoflook, eidooiers, peterselie, de helft van de vermout, zout, peper en kruiden goed door elkaar. Vul de kip met dit mengsel. Leg de kip in de Ultraplus schaal 31. Strooi er zout en peper over, besprenkel met wat olijfolie en de rest van de vermout. Doe het deksel erop en zet het 11/2 uur in de oven op 200°C. Als de kip gaar is, de room (indien gewenst) toevoegen en serveren. Kip met citroen en knoflook 1 scharrelkip (11/2 kg), takjes rozemarijn, 4 teentjes knoflook (in dunne plakjes), 2 eetlepels balsamico azijn, 2 eetlepels bruine of rietsuiker, 1 citroen (in dunne schijfjes), sap van 1 citroen, zout, peper. Garnering: 500 gram kerstomaatjes, 2 eetlepels olijfolie Maak het vel van de kip los. Plaats de citroenschijfjes, knoflookplakjes en rozemarijntakjes onder het vel. Doe de rest van de citroen, knoflook en rozemarijn in de buikholte van de kop. Leg deze in de Ultraplus schaal 31. en bestrijk de kip met een mengsel van citroensap, balsamico azijn en suiker. Voeg peper en zout naar smaak toe. Zet het deksel erop en zet de schaal in het midden van een voorverwarmde oven circa 45 minuten op 200°C. Haal dan het deksel eraf en zet nogmaals 45 minuten in de oven. Doe nu de kerstomaatjes in het Ultraplus deksel en sprenkel er wat olie over. Zet ze, voor de laatste 30 minuten, naast de kip in de oven. Serveer met gebakken aardappeltjes. Gebraden kip met paprika en rijst 1 braadkip (1 kg), zout, paprikapoeder, 2 eetlepels olie, 1 flinke ui (fijngehakt), 200 gram tomaten, 1 paprika (350 gram), of'/ groene en 1/2 rode, 150 gram paddestoelen naar keus, 1 knoflookteentje (uitgeperst), tijm, oregano, paprikapoeder, boter om in te vetten, peterselie Voor de rijst: 200 gram rijst, 'A liter bouillon Was de kip en dep hem goed droog met keukenpapier. Snijd hem in vieren en wrijf de stukken in met zout, paprikapoeder en olie. Doe ze in een kom, dek af en zet even weg. Hak de ui in de Quickchef. Schenk kokend water over de tomaten, pel de tomaten en snijd ze in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snijd de paddestoelen in plakjes. Meng alle ingrediënten, bestrooi ze met de kruiden en doe ze in de UltraPlus 3L-schaal. Leg de stukken kip op het groentemengsel, sluit af, en gaar even voor: 5 minuten in de magnetron op 750 'Watt. Doe de rijst met de warme bouillon in een tweede UltraPlus schaal en dek af. Zet beide schalen circa 50 minuten in de voorverwarmde oven op 220°C. Serveer met gemengde groene sla. - 7 - 12/03/2007
Smakelijk eten!